Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Κάπου ν’ακουμπήσεις” της Δώρας Κασκάλη

06 Δεκεμβρίου 2018

Οι εκδόσεις Μελάνι και το Πολύεδρο παρουσιάζουν την

ποιητική συλλογή της Δώρας Κασκάλη, «Κάπου ν’ακουμπήσεις» την  Παρασκευή 7 Δέκεμβρίου, 8:00 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς». (Κορίνθου 241) 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι, Δώρα Μέντη και Γιώργης Χαριτάτος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Άννα Κατσιγιάννη, επίκουρη καθηγήτρια τμήματος φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και ποιήματα θα διαβάσει η Μαρία Σιδηρά, φιλόλογος, συγγραφέας και ηθοποιός.

Το «Κάπου ν’ακουμπήσεις» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της Δώρας Κασκάλη στην οποία περιέχονται σαράντα ένα ποιήματα στα οποία η ποιήτρια, με μεταφορική γλώσσα και ευθύβολο, συγχρόνως, ρεαλισμό, με εκφραστική τόλμη και υπαινικτική τρυφερότητα, ανατέμνει το ερωτικό βίωμα σε όλες του τις μορφές, μιλάει για την αδυναμία της γλώσσας να προσφέρει πραγματική λύτρωση, αλλά και για το θαύμα της ποίησης, για αγαπημένους τόπους και για αγαπημένα πρόσωπα της ζωής και της μνήμης.

 Η Δώρα Κασκάλη γεννήθηκε στις Σέρρες, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο ΑΠΘ και ασχολήθηκε στο μεταπτυχιακό της με τη φιλολογική έκδοση των ποιημάτων του Γιώργου Θεοτοκά. Το 2010 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της "Στο τρένο" από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (στη βραχεία λίστα των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα). Ακολούθησαν τα βιβλία πεζογραφίας: "Κάτω" (μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2011), "Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα: Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά" (νουβέλα σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο, Ανοικτή Βιβλιοθήκη www.openbook.gr, 2012), "Το μαύρο κουτί της μνήμης τους" (διηγήματα, Εκδόσεις Οκτώ, 2015), καθώς και η πρώτη της ποιητική συλλογή, "Ανταλλακτήριο ηδονών" (Σαιξπηρικόν, 2014). Για το "Ανταλλακτήριο ηδονών" έλαβε το Βραβείο Ποίησης "Μαρία Πολυδούρη" 2015.

Back to top