Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι

Written by on 10/10/2023

Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας
του Χόρχε Μπουκάι
Το  θέατρο “όροφως” με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η παιδική του σκηνή θα παρουσιάζει από 15 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 18:00, τον «Αλυσοδεμένο Ελέφαντα” του Χόρχε Μπουκάι.
 
«…Με την επιλογή αυτή θελήσαμε να ερευνήσουμε ένα εναλλακτικό είδος θεάτρου όπου πέρα από τη γνωστή θεατρική δράση η ποιητικότητα του λόγου και η μουσική αποτελούν βασικά συστατικά της παράστασης…»
Τη διασκευή του έργου και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, καταξιωμένος λογοτέχνης παιδικών έργων (“Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο”, “Η μοναξιά του χαρταετού” κ.α.)
Τη μουσική έχει γράψει ο Γιώργος Δίπλας, γνωστός από τη μακρόχρονη θητεία του στο χώρο του θεάτρου (παιδικών και ενήλικων έργων), με πολύ σημαντική εργογραφία (Μαριενίνα Κριεζή “Μουσικά παραμύθια”, Σοφία Φίλντιση “Τραγούδια για παιδιά” Α’ Κρατικό Βραβείο, Λάκη Κουρεζή “Ο χρόνος ειν’ ένα παιδί που παίζει”“Χάνσελ και Γκρέτελ” και “Μόμο” ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας).
Τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε ο Πάρης Λαλιώτης, με μακρά θητεία στο θέατρο δρόμου όπως και μακρόχρονη παρουσία υψηλής αισθητικής στα δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Την κίνηση επιμελείται η Κατερίνα Καϊμά, performer και χορεύτρια.
Στη σκηνοθεσία η Ελένη Καραμούζη, απόφοιτος της Σχολής “Νέο Ελληνικό Θέατρο” του Γιώργου Αρμένη και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου “όροφως”. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις ενώ στην πορεία της ως σκηνοθέτης περιλαμβάνονται παραστάσεις όπως “Ένα παραμύθι για δύο”, “Μάνα, μητέρα, μαμά”, “Ευτυχισμένος πρίγκηπας”, “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”, «Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας”, «Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία», «Οι Ακροβάτες» κ.α.
 
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Χόρχε Μπουκάι. Ένα έργο το οποίο διαπραγματεύεται πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Το διαχρονικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι, που πραγματεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να αποδεσμευτεί από τις πάσης φύσεως αλυσίδες που τον κρατούν περιορισμένο στη ζωή, γίνεται η αφορμή για ένα πρωτότυπο θεατρικό σε σύλληψη Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.
Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και σε όλη την οικογένεια.
Σας περιμένουμε να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μαζί με τον “Αλυσοδεμένο Ελέφαντα” σε αυτό το μεγάλο, παράξενο, δύσκολο και υπέροχο τσίρκο που λέγεται ζωή…!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη
Διασκευή – Κείμενα – Στίχοι: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρης Λαλιώτης
Κίνηση: Κατερίνα Καϊμά
Φωτισμοί – Ήχος: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Αφίσα: Σοφία Δέλγα
Παραγωγή: θέατρο «όροφως»
Ηθοποιοί: Κατερίνα Καϊμά, Αγγελίνα Λάτση, Μαίρη Νταλαμάγκα
Η ιστορία του Αλυσοδεμένου Ελέφαντα του Χόρχε Μπουκάι κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση του Κρίτωνα Ηλιόπουλου.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Άνοιξη 100.7 Live

Current track

Title

Artist

698 55 70 111

Άνοιξη 100,7 FM

Powered by WpChatPlugins

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.